Τελευταία Νέα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κο ΚΑΤΣΙΠΗ ΝΙΚΟΛΑΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κο ΚΑΤΣΙΠΗ ΝΙΚΟΛΑΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κο ΚΑΤΣΙΠΗ ΝΙΚΟΛΑΟ


Σε προγραμματισμένη  συνάντηση η οποία έλαβε χώρα  την Τέταρτη 31/01/2024 και ώρα 19:00 στον χώρο του Δημαρχείου Θήρας  μεταξύ των μελών του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Θήρας και του αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Θήρας Κου Κατσίπη Νικολάου  συζητήθηκαν αναλυτικά οι ανάγκες του συνόλου των υφιστάμενων σχολικών κτηριακών υποδομών του νησιού καθώς και η ανάγκη δημιουργίας νέων σχολικών κτηρίων.

Ευχάριστη έκπληξή για  εμάς αποτέλεσε ότι  ο Κος Κατσίπης παρόλο το σύντομο χρονικό διάστημα  από την ανάληψη των καθηκόντων του, εμφανίστηκε  απολυτά ενήμερος και γνώστης του συνόλου των προβλημάτων  της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού μας και μάλιστα σχεδόν στο σύνολο των θεμάτων μας παρέθεσε τρόπους και προγραμματισμούς για την επίλυσή τους.

 Ενδεικτικά ενημερωθήκαμε πως σχετικά με το Γενικό Λύκειο Θήρας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του εργολάβου, αναμένεται να παραδοθούν  έως το Πάσχα οι 6 νέες αίθουσες στο νέο κτίριο, ενώ σχετικά με την έλλειψη αιθουσών του δημοτικού του Ακρωτηρίου ο αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι έχει δρομολογηθεί λύση, κι οτι θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις.

Σχετικά με το δημοτικό και το νηπιαγωγείο του Καρτεράδου γίνονται και εκεί ταυτόχρονες  προσπάθειες επίλυσης των ζητημάτων, ενώ σχετικά με το δημοτικό του Καμαρίου υπάρχει σχεδιασμός κατασκευής νέου σχολείου στον υπάρχοντα χώρο που βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνονται αιτήσεις για  χρηματοδοτικά εργαλεία.

Σχετικά με το νηπιαγωγείο της Μεσαριάς αναλύσαμε τις προτάσεις που υπάρχουν, και αναμένουμε ενημέρωση μόλις ολοκληρωθούν οι συζητήσεις που θα κάνει για το θέμα ο κ. Κατσίπης.

Σχετικά με το Γυμνάσιο των Φηρών ο κ. Κατσίπης επανέλαβε πρόταση που είχε γίνει επι δημαρχίας του κ. Ζώρζου, για ανέγερση νέου κτηρίου στις εγκαταστάσεις του σχολείου, με αντιστροφή των αύλειων χώρων του.

Επίσης, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων σχεδιασμών για τα νέα σχολικά κτήρια του νησιού μας με συγκεκριμένες προτάσεις, οι απόψεις μας με αυτές του κ. Κατσίπη συγκλίνουν, όπως επίσης έχουμε την ίδια άποψη και στο θέμα των προκάτ αιθουσών, συμφωνώντας πως θα πρέπει σταδιακά να απομακρυνθούν.

Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών που αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας και τα προβλήματα που υπάρχουν με το ΚΤΕΛ, ο κ. Κατσίπης μας ενημέρωσε ότι επίκειται  συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ στην οποία θα συζητηθούν με σκοπό την άμεση εξεύρεση λύσης ως προς την  αποκατάσταση τους.

Σχετικά με το αίτημα για σχολικούς τροχονόμους ο κ. Κατσίπης δεσμεύθηκε να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, ενώ στο αίτημα που του θέσαμε για απομάκρυνση των λεωφορείων έξω από το ΓΕΛ ανέφερε πως φέτος θα απομακρυνθούν οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ενώ παράλληλα τρέχουν και οι διεργασίες για την οριστική επίλυσή του προβλήματος με την μεταφορά των τουριστικών λεωφορείων σε παρακείμενο χώρο.

Μεγάλη ανακούφιση και αισιοδοξία μας δημιούργησε η αποδοχή από πλευράς του αντιδημάρχου κ. Κατσίπη  της πρότασής μας για τη δημιουργία σχολικών συμβουλίων, σημειώνοντας μάλιστα οτι είναι απαραίτητα, θεσμοθετημένα και αποτελούν νόμο του κράτους και κακώς δεν λειτουργούσαν. Σχετικά με τα σχολικά συμβούλια μάλιστα, ο κ. Κατσίπης  έθεσε εαυτόν διαθέσιμο ως μέλος των σχολικών συμβουλίων και δεσμεύθηκε οτι οπότε  γίνουν οι απαραίτητες αιτήσεις απο τους διευθυντές των σχολικών μονάδων  ο Δήμος θα ορίσει άμεσα  ένα εκλεγμένο κι έναν υπάλληλό του για την ενεργοποίησή τους.

Πολύ σημαντικό επίσης κρίνουμε οτι σε συνέχεια του αιτήματος της Ένωσης Γονέων Θήρας  που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια και του επικαιροποιημένου εν συνεχεία αιτήματός μας που στάλθηκε πριν από 7 μήνες σε όλους τους εμπλεκόμενους  φορείς, ο αντιδήμαρχος ανέφερε οτι ο Δήμος Θήρας δεσμεύεται να παραχωρήσει στέγη για την δημιουργία παραρτήματος  ΚΕΔΑΣΥ ΘΗΡΑΣ οποτεδήποτε αυτό του ζητηθεί . Οπότε αυτό που απαιτείται είναι να δημιουργήσει με ΦΕΚ το αρμόδιο Υπουργείο  Παιδείας τις θέσεις των  υπαλλήλων, κατεύθυνση στην οποία ως Ένωση θα συνεχίζουμε να πιέζουμε μέσα από αιτήματα - συσκέψεις και συναντήσεις  με την σιγουριά της άμεσης επιτυχής έκβασης του δίκαιου αιτήματός μας.

Επίσης, σε οτι αφορά τους αύλειους χώρους και την πρόταση να μένουν τα γήπεδά τους ανοιχτά εκτός σχολικών ωρών για την άθλησή των παιδιών, ο αντιδήμαρχος δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα ώστε να βρεθεί το κατάλληλο  νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή του.

Ως προς την πρόταση μας  για την από κοινού διοργάνωση διάφορων ψυχαγωγικών αλλά και ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων  , ο κ. Κατσίπης εμφανίστηκε θετικός και συμφώνησε ήδη  στην συνδιοργάνωση καρναβαλιού για το έτος 2025, με χρηματοδότηση από το τμήμα πολιτισμού του Δήμου.

Τέλος σε ότι αφορά ερώτησή μας που προεκλογικά είχε απαντηθεί θετικά από το Δήμαρχο Θήρας Κο Ζώρζο Αναστάσιο Νικόλαο  ο οποίος είχε δεσμευτεί τόσο για την  χρηματοδότησή της Ένωσής μας με σκοπό την διοργάνωση διάφορων θεματικών ημερίδων για φλέγοντα θέματα που ταλανίζουν τους γονείς αλλά και τους μαθητές μας, όσο και για την δημιουργία ενός λογαριασμού ειδικού σκοπού του Δήμου Θήρας για την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος,  ο κ. Κατσίπης μας είπε οτι θα συζητήσει εκ νέου την πρότασή αυτή με το Δήμαρχο Θήρας και θα απαντηθεί στην επόμενη συνάντησή μας.

Ως Ένωση Γονέων Θήρας  οφείλουμε να εκφράσουμε την πολύ θετική εντύπωση που μας έκανε η πολύ καλή ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τα σχολεία του νησιού μας και οι γνώσεις που έχει σχετικά με τις δυνατότητες και τους σχεδιασμούς επίλυσής τους, ο κύριος Κατσίπης. Γεγονός που θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία διευθέτησης των χρόνιων ζητημάτων που απασχολούν τα σχολεία μας.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στο έργο του, ενώ δεσμευόμαστε να συνεργαζόμαστε τακτικά μαζί του στηρίζοντας κι εμείς από πλευράς μας τις προσπάθειες του για την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών μας.

 

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του Δ. Σ.

Ο πρόεδρος

ΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 


 

Related Articles

Book Market

Book Market

Σπίτια για Εκπαιδευτικούς

Σπίτια για Εκπαιδευτικούς

Επικοινωνία

Στείλτε μας το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

e-Mail

enosigoneonthiras@gmail.com

Τηλέφωνο

6973950265

Viber

Γίνετε μέλος της ομάδας μας πατώντας εδώ

e-Mail

enosigoneonthiras@gmail.com

Τηλέφωνο

6973950265

Viber

Γίνετε μέλος της ομάδας μας πατώντας εδώ
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία.