Τελευταία Νέα

Διαμαρτυρία Προκάτ Αιθουσών & Ακαταλληλότητας Σχολικών Κτηρίων

Διαμαρτυρία Προκάτ Αιθουσών & Ακαταλληλότητας Σχολικών Κτηρίων

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Σαντορίνη βρίσκεται σε μια συνεχόμενη τουριστική ανάπτυξη, η οποία είναι συνυφασμένη. 


Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Σαντορίνη βρίσκεται σε μια συνεχόμενη τουριστική ανάπτυξη, η οποία είναι συνυφασμένη και με την ταυτόχρονη πληθυσμιακή αύξηση αφού αρκετοί συμπολίτες μας επιλέγουν να μετοικήσουν στο νησί μας για λόγους εργασίας. Αυτή η συνεχώς  αυξανομένη τάση οικονομικής μεταναστεύσεις τόσο από το τρίτες χώρες όσο και από την επικράτεια,    αλλά και η ανοδική πορεία του αριθμού των γεννήσεων έχει οδηγήσει στην κατακόρυφη  αύξηση των κάτοικων, και ως φυσικό επακόλουθο  και των παιδιών στα σχολεία του νησιού, οδηγώντας σε προβλήματα ελλείψεως επαρκούς χώρων στέγασης τους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων τα τελευταία  χρόνια .Η λύση που υιοθετεί  η πολιτεία είναι να τοποθετεί προκατασκευασμένες  ή ακόμα και αμφίβολου καταλληλότητας λυόμενες  αίθουσες επί  σειρά ετών. Έχει δε παρατηρηθεί  πολύ μεγάλη αύξηση στον αριθμό αυτών τα τελευταία έτη ως μια προσωρινή λύση που όμως στο σύνολο της καταλήγει να είναι μόνιμη.

 Σε μια Σαντορίνη του 21ου πρώτου αιώνα, που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο και ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, που αποφέρει ετησίως εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο από την τουριστική βιομηχανία, που χρησιμοποιείται διαχρονικά ως πρέσβειρα της Ελλάδος ανά τον κόσμο λόγω  φυσικού κάλους και της  ιδιαίτερης  Κυκλαδικής αρχιτεκτονικής της και ως εκ τούτου ο πολεοδομικός νόμος απαγορεύει προκάτ ή και λυόμενες  κατασκευές για την προστασία αυτής, η κεντρική κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση  συνεχίζουν εν έτη 2023 να στοιβάζουν τα παιδιά μας σε τέτοιες κατασκευές, αλλά και σχολεία πιθανώς ακατάλληλα λόγω παλαιότητας  αλλά και στατικότητας χωρίς καμία πρόβλεψη αυτό να αναστραφεί στο άμεσο μέλλον.

Ως γονείς που αγωνιούμε για τα παιδιά μας  δεν μπορούμε να  λησμονούμε και να μην σας ενημερώσουμε  ότι η Σαντορίνη εκτός από ένας επίγειος τουριστικός παράδεισος είναι και μια άκρως σεισμογενής περιοχή με αυξημένη επικινδυνότητα λόγο και της ηφαιστειακής δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα πέριξ αυτής.

Απαίτησή μας είναι,

 ασφαλείς σχολικές μονάδες, φιλικές προς το περιβάλλον που θα φιλοξενούν, θα προσκαλούν και θα προδιαθέτουν ευχάριστα τα παιδιά μας ώστε να αγαπήσουν και να θυμούνται το σχολικό περιβάλλον ως τόπο δημιουργίας και γνώσης.

Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά της Σαντορίνης  που είναι η ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας.

Related Articles

Book Market

Book Market

Σπίτια για Εκπαιδευτικούς

Σπίτια για Εκπαιδευτικούς

Επικοινωνία

Στείλτε μας το μήνυμά σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

e-Mail

enosigoneonthiras@gmail.com

Τηλέφωνο

6973950265

Viber

Γίνετε μέλος της ομάδας μας πατώντας εδώ

e-Mail

enosigoneonthiras@gmail.com

Τηλέφωνο

6973950265

Viber

Γίνετε μέλος της ομάδας μας πατώντας εδώ
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία.
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα απαιτούμενα πεδία.